Saturday, October 08, 2011

Tasaveroa vastustamalla tasaveroa edistämään

Ennen eduskuntavaaleja moneltakin suunnalta vastustettiin tasaveroa. Aivan äkkiä ei vaalitunnuksia mieluusti kumota. Kuitenkin suomalaisen politiikan keskeiset kaaderit pitäisivät tasaveroa omalta kannaltaan mukavana asiana.
Siksi tasaveron edistämiseksi on keksittävä jotain!
Kuntarakenteen muutos tarjoaa oivallisen työkalun verotuksenkin painopisteen muuttamiselle. Oikein hyvin tiedetään, että terveys- ja sosiaalimenoissa on valtaisaa kasvupainetta. Nämä menot katetaan suurimmalta osiltaan kunnallisverotuksessa, siis tasaverotuksella. Terveys- ja sosiaalikulujen kattamista valtion tuloveron tai valtion muiden tulojen kautta ei suostuta harkitsemaankaan. Sensijaan luvataan kuntarakenteen muutoksen olevan koko julkisen talouden kohennuksen kivijalka.
Kaiken kaikkiaan tasaverotuksen merkitys vahvistuu. Silti ei tarvitse vaalilupausten vastaisesti soveltaa tasaveroa valtion tuloverotukseen.
Pulma on hyvin suurelta osin ratkaistu!

Thursday, October 06, 2011

Huipulle ja kärkeen!

Pyrkimys oman alansa huipulle tai kansainväliseen kärkeen on omaksuttu tavoitteeksi monissa laitoksissa, organisaatioissa ja yrityksissä. Käytännön tasolla yleisimmin omaksuttu menetelmä tavoitteisiin pääsemiseksi on ollut johtajien palkkojen korottaminen.