Saturday, December 25, 2010

Yhteisöllistä sosiaalisuutta ja empatiaa

Kauniisiin tapoihin kuuluu sosiaalisuuden ja empatian julkinen kiitteleminen ja yhteisöllisyyden hyvänä pitäminen. Näin jopa joulunajan ´virallisen myötämielisyyskauden´ ulkopuolella.
Yhteisvastuullinen sosiaalisuus ja empaattinen yhteisöllisyys saa käytännössä monenlaisia muotoja. Poimin esimerkiksi yhden, ilmeisen nykyaikaisen ja nykyhenkisen osoituksen aiheesta: palasin ”Floridaan joulun vietosta Martiniquelta ja St. Lucialta ja vietti koneen välilaskun takia osan joulupäivästä köyhän ja runnellun Haitin pääkaupungin lentokentällä. Mielen valtasi hyvin erikoinen ja myötätuntoinen olo. Ei unohdeta näitä ihmisiä, eihän?”
Tällaista kait on joku stubbilais-jungnerilainen suhtautumistapa.
Syystä tai useammastakin: minua inhottaa!

Tuesday, December 21, 2010

Ensimmäinen takaisku ennusteelle

Valtionvaraininisteriön ennuste ensi vuoden talouskasvusta koki tuoreeltaan ensimmäisen takaiskun. Terveydenhoitajalla käynneistä ei tulekaan maksullisia Kataisen kaartin toivomalla tavalla. Uutta rahaliikennettä ja maksusuoritteita ei siis tulekaan nimellistä BKT:tä kasvattamaan.

Ministeriön ennusteisiin saattaa sisältyä runsaastikin Kataisen kaartin suunnitelmia siirtää julkisia toimintoja erillisten ”liikelaitosten” tai ”yritysten” hoidettavaksi. Silloin saataisiin syntymään jälleen uutta maksuliikennettä, liikevaihtoa ja nimellistä BKT:tä.