Monday, August 17, 2009

Kommunistien vaikutusvalta suurimmillaan

Nyky-Suomessa kommunistien vaikutusvalta maan ja kansan talouteen on suurempi kuin oikeastaan koskaan aikaisemmin. Vaikutusvallan kasvu ei ole johtunut suomalaisten innosta tukea kommunisteja, eikä se ole johtunut mistään suomalaisten kyyristelystäkään. Tärkein tekijä on ollut USA:n uskonnollinen oikeisto, joka politiikallaan avasi väylät kommunistien vaikutusvallan tavattomalle kasvulle.

Toki Suomessa on kommunisteilla ollut vaikutusta talouteen melkoisestikin. Oman maan kommunistit muualta saamiensa ohjeiden mukaan masinoivat aikoinaan laajoja lakkoliikkeitä. Sitten seurasi pitkä säännöstelytalouden kausi, sitten kommunistien ja SDP:n yhteinen hanke Suomen siirtämiseksi sosialismiin. Sodan jälkeisenä aikana Neuvostoliiton kommunisteilla oli ajottain melkoisestikin vaikutusvaltaa suomalaiseen talouteen. Ja onhan nytkin kommunistipuolueen luotettavimman nyrkin eli KGB:n kasvattien johtamalla Venäjällä vaikutusvaltaa.

Kaikissa noissa vaiheissa täällä on tunnettu, että kommunisteilla on vaikutusvaltaa, ja välillä aivan liikaakin. Mikään noista vaiheista ja ilmiöistä ei ole ollut ollenkaan niin voimakas kuin kiinalaisten kommunistien nykyinen vaikutusvalta. Maamme talous on ajautunut laskusuuntaan, jota tulee varmasti jatkumaan ainakin suhteellisena köyhtymisenä hyvin pitkään.

Kommunistien kasvanutta vaikutusvaltaa ei tällä kertaa huomata niin helposti kuin ennen. Vaikutushan ulottuu vahvana koko Eurooppaan ja koko maailmantalouteen. Ja kuten huomataan, kommunistien vaikutusvallan ei tarvitse ilmetä ollenkaan poliittisena julistuksena....