Tuesday, June 30, 2009

Hiljaisempikin alkaa hiiltyä hiilidioksidista

Omalaatuisena pandemiana levinnyt yritys vähentää hiilidioksidipäästöjä saa helposti hiiltymään. Jos kohta hiilidioksidi vaikuttaakin ”kasvihuonekaasuna”, niin virkakoneiston ja lausuntoja antavien luokkien päästessä vauhtiin alkaa tulla vahinkoa kaikille.
Kaikkia hiilidioksidipäästöjä ei voida lopettaa. Mutta miten selität ymmärrettävästi virkakoneistolle tai lausuntoja antaville luokille sen, että hiilidioksidin syntytapa olisi otettava tarkkailun ja rajoitusten piiriin, ei suinkaan kokonaismäärä.
Lausuntoja antavien luokkien päästessä vauhtiin ja vaikuttamaan virkakoneistoon ei järkevästä jaottelusta taida olla toiveita. Niin sitten uusiutuvien biopolttoaineiden käyttöä rajoitetaan samalla, kun raakaöljypohjaisten polttoaineiden käyttöäkin.
Kun hiilidioksidin kokonaismäärän mittaileminen ja rajoittaminen näyttää tulevan viralliseksi tavoitteeksi, niin otettakoon sitten reippaita toimenpiteitä käytäntöön: juoksukilpailut on kiellettävä ja juokseminen muutenkin on vaihdettava rauhalliseksi kävelyksi.