Thursday, January 27, 2011


Pelkkää puppua, ettei pankkeja muka säädellä!


Yleisesti valitellaan, ettei pankkien ja finanssilaitosten toimintaa säädellä, että rahalaitokset voivat häärätä mielinmäärin ja sanella hallitusten ja parlamenttien toimintaa. Pelkkää puppua!

-Pankit eivät toimi eivätkä joudu toimimaan pelkästään yritystoimintaa ja yhtiöitä säätelevän lainsäädännön puitteissa. Lakien säätäjät ovat katsoneet tarpeelliseksi säätää lukuisia lakeja aivan erikseen pankkeja ja rahalaitoksia varten.
-Lainsäätäjät ovat katsoneet tarpeelliseksi antaa pankkitalletuksille takuita ja aivan riippumatta siitä, onko pankki tavallinen talletuspankki vai kuuluuko se osana johonkin vastuiltaan ristiriitaiseenkin finanssiyhtymään.
-Lainsäätäjät ovat pitäneet tarpeellisena turvata pankit muuta yritystoimintaa paremmin yleisön tai viranomaistenkaan uteluilta ja kyselyiltä.
-Pankeille ja rahalaitoksille on haluttu luoda aivan erityisiä valvontaelimiä, ja keskuspankki huolehtii vielä erikseen rahalaitosten toimintakyvystä.
-Pankkien ja rahalaitosten arvostusta korostaakseen ovat poliittiset päättäjät halunneet antaa myös finanssialan ja pankkien valvonnalle arvokkaat puitteet. Rahalaitosten ja finanssimarkkinoiden toimintaa valvovat viranomaiset ovat virkahierarkiassa hyvin korkealla, ja heille maksetaan varsin hyviä palkkoja.
-Vaaleissa valitut päättäjät ovat halunneet, että yhteisiä varoja käytetään aina tarvittaessa pankkien pelastamiseen niiden hukatessa rahansa, luottonsa ja maksukykynsä, jotta ne voisivat jatkaa omien hallitustensa ja johtajiensa voimin.
-Vaaleissa valitus päättäjät ovat halunneet, että pankkien ja niiden johdon toimintakyvyn turvaamiseksi ei tyydytä pelkästään kansallisiin ratkaisuihin, vaan rakennetaan laajaa, kansainvälistä solidaarisuutta.
Niin, ettäkö pankit muka olisivat säätelyn ja kontrollin ulkopuolella!!